Slipp meg fri

Om terapien etter seksuelle overgrep og vold

Angelica Kjos og Atle Austad, 2019, Heftet, Bokmål

Akademisk kvarter - en podkast fra Cappelen Damm Akademisk: Kan man ta livet tilbake etter seksuelle overgrep og vold?

429,–
Boka starter med et knyttneveslag rett i trynet på enhver som måtte lulle seg inn i en forestilling om at det, i vårt lille land, ikke er mulig for et barn å vokse opp med hemningsløs mishandling og tortur, uten at noen griper inn. Det ER mulig. Og det bør engasjere oss, og ikke til å legge vekk boka fordi vi ikke tåler tanken.
Inga Marte Thorkildsen
(...) Som barneombud og barnelege har jeg møtt mange barn som aldri møtte sin Atle. De har opplevd å gå i årevis uten å få den hjelpen de så sårt trenger.
Anne Lindboe

Omtale

Fra en barndom med brutalitet, seksuelle overgrep og vold, og en oppvekst og ungdomstid som en uønsket kasteball mellom barnevern, rusinstitusjoner og psykiatri, til i dag å være en sterk og modig ung kvinne som også selv er blitt mor.

Hvordan er dette usannsynlige mulig?

I denne boken beskriver Angelica og hennes psykolog gjennom syv år, Atle, direkte og åpent om terapiprosessen de gikk gjennom. De åpner terapirommet og skjuler verken gledene, utfordringene eller de dramatiske bristepunktene som oppsto i prosessen.

Mennesker som lever med vold og overgrep vil selv kunne finne støtte og hjelp i denne boken.

Terapeuter vil kunne gjenkjenne og finne støtte for egne tanker, følelser og opplevelser det kan være vanskelig å snakke om.