Akademisk kvarter
Er det mulig å samle hele Afrikas historie mellom to permer?

Lars Aase og Tore Linné Eriksen

Afrika er et mangfoldig kontinent med en rik historie. Er det i hele tatt mulig å samle et kontinents historie mellom to permer? Og om man prøver, hvilke valg må man ta?

I denne episoden hører du Tore Linné Eriksen, forfatter av boka «Afrika – fra de første mennesker til i dag», i samtale med redaktør Lars Aase.

Hør Akademisk kvarter i din foretrukne strømmetjeneste, eller søk på «Akademisk kvarter» i podkastappen din og klikk abonner:

Spotify

SoundCloud

Apple Podcast/iTunes

Google Podcast

 

Afrika

Fra de første mennesker til i dagTore Linné Eriksen

De første stegene på vei mot vår egen art, Homo sapiens, ble tatt i Afrika for sju–åtte millioner år siden. Ikke i noen annen verdensdel har mennesker levd like lenge, og vi kan alle følge våre gener tilbake til dette kontinentet.


I denne boka tar forfatteren oss med på en lang og spennende reise helt fram til dagens Afrika, som rommer 1,3 milliarder mennesker fordelt på 55 stater. Boka formidler oppdatert kunnskap og nye perspektiver med stor fortellerglede, og løfter fram forholdet mellom mennesker og natur på dette mangslungne kontinentet.


Alle deler av Afrika får rikelig plass, samtidig som forbindelsene til andre deler av verden er en av historiens hovedlinjer. Gjennom kart, bilder og personportretter rykker afrikanerne oss nærmere, og viser at vi både har en felles fortid og en felles framtid.

Les mer
Afrika
AfrikaFra de første mennesker til i dagTore Linné Eriksen
499,–