Hvordan kan vi forstå en tekst fra Bibelen som på en og samme tid er en historisk kilde og en hellig tekst? Denne boken tar pulsen på metodemangfoldet innen nytestamentlig forskning. Gjennom lesninger av fortellingen om den etiopiske evnukken fra Apostlenes gjerninger presenterer åtte forfattere noen av de metodene, tilnærmingene og perspektivene som bibelforskere bruker i dag for å forstå en tekst. Boken er beregnet på forskere, studenter og andre som er interesserte i hvordan bibeltekster kan gi mening, og som ønsker å gjøre seg kjent med det metodemangfoldet som nå eksisterer.
Metodemangfold og Det nye testamentet
I fotsporene til den etiopiske evnukken
Omtale
Forfatter(e)
Innholdsfortegnelse
Anmeldelser
Metodemangfold og Det nye testamentet
Fremst i bokhylla
Eit maleri av Rembrandt prydar omslaget på denne boka. I sommar har eg kome bak framsida, og det gjekk faktisk leikande lett å lese. Ho er utgjeven på Cappelen Damm Akademisk for to år sidan. Eg kjem til å ha ho liggande på armlengds avstand frå arbeidspulten min. Eg skal seie kvifor.
Boka gir gode og oversiktlige innføringar i skeiv teori, intertekstualiet, postkolonial tenking og, ja, dei metodane, tilnærmingane og perspektiva som bibelforskarar brukar for å forstå en tekst. Då seier det seg sjølv at ho er nyttig for oss som brukar bibelen i arbeidet vårt og særleg for dei av oss som blei uteksaminert i førre hundreåret. Ho vil vere ei bruksbok også fordi forfattarane har medvite valt skandinaviske språk. [...]
Kari Veiteberg, prest i Kirkens bymisjon, St. Sunniva. Tidsskrift for feministisk teologi nr. 1-2/2015Les hele anmeldelsenEn evnukk til besvær
Historien om Filip og den etiopiske evnukken er en av de merkeligste og mest særpregete i Det nye testamentet. Nå er den blitt gjenstand for et samarbeidsprosjekt mellom flere skandinaviske forskere. Hvordan skal denne teksten leses? Eller rettere sagt: på hvilke ulike måter kan den leses?
Per Eriksen, Vårt LandLes hele anmeldelsen