Leseglede 4, 5, 6 av Barbro Thorvaldsen (Heftet)

Leseglede 4, 5, 6

Leseglede
Barbro Thorvaldsen, 2012, Heftet, Bokmål
335,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

En serie illustrerte historier med oppgaver som stimulerer til lesing og skriving. Målgruppen er i hovedsak voksne innvandrere som skal lære norsk, men tekstene egner seg også for ungdommer og voksne som trenger tilrettelagte lesetekster.

Bla i utdrag fra Leseglede, se lenke under forsidebildet.

Leseglede 1-6
Historiene er skrevet i et muntlig og dagligdags språk i ulike sjangre. De handler om endringer og overganger i livet, blant annet hvordan man kan møte forandringer eller finne nye venner. Aspekter ved å flytte til et nytt land blir tatt opp. Det er lagt vekt på at leseren skal kunne identifisere seg med personene og temaene. Leseglede er tilgjengelig i to pakker: 1-3 og 4-6.

Aktivitet og innlevelse
Historiene er prøvd ut i ulike klasser og blant norsklærere. Erfaringene viser at Leseglede gjennom form og innhold gir rask memorering og gode muligheter for aktiv språkbruk. Sanger, oppgaver og illustrasjoner er tilpasset tekstene.

Spor og nivå
Leseglede egner seg for kursdeltakere på spor 2 og spor 3 i Læreplan for voksne innvandrere. Kursdeltakere som ligger noe under spor 2-nivå, vil også ha glede av tekstene hvis læreren tilrettelegger for det. Leseglede blir blant annet brukt i lesesirkler. Leseglede 4, 5, 6 er utviklet med støtte fra VOX.

Leseglede 4
3 historier:
Barnløs: Rania lengter etter å få barn, men kan ikke få det. Hvordan takler hun det?
Fan og grensepolitimennene: Tre bitre menn må finne seg en ny tilværelse etter at de har blitt pensjonister. Hvordan går det til?
Naturbarnehagen: Vladimir ønsker å etablere en naturbarnehage. Hvordan går han fram? Får han det til?

Leseglede 5
3 historier:
Et kongelig bryllup: Det er kongelig bryllup i London. Betty lurer på hvordan det vil gå med William og Kate. Hva er et godt ekteskap?
Raset: Bente og Kåre mister huset sitt i et stort ras. Har de også mistet sønnen sin?
Far og sønn: Hussein er en streng far som ikke helt vet hvordan han kan få kontakt med sønnen sin. Han må tenke nytt.

Leseglede 6
2 historier:
Filmregissørene: Den ene kjedelige dagen følger etter den andre i den lille landsbyen. Men så dukker det plutselig opp en filmregissør.
Historien om Halima: En handletur til Sverige fører til dramatiske opplevelser. Halima svever mellom liv og død. En historie om håp og ny glede.