Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm

/sek-asset/external-resources/2f93b67d-baf6-4d55-a557-4199de772ac6

Om læreverket

Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm er skrevet til ny læreplan i mat og helse til fagfornyelsen og er en revisjon av Mat og helse-boka 8-10.

Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm gir elevene trygghet til å ta i bruk og eksperimentere med redskaper og matlagingsteknikker som gjør at de kan lage god, sunn og bærekraftig mat, med minst mulig matsvinn. De vil også lære hvordan de kan bruke sansene i matlagingen. Det skal gjøre dem i stand til å eksperimentere med matlagingen og lage sin egen vri på oppskrifter, men de skal også kunne vurdere kvaliteten på ulike matvarer, og om de fremdeles er spiselige selv om "Best før"-datoen sier noe annet.

Læreverket har en tydelig struktur som er bygd rundt matvaregruppene i kostsirkelen og som følger helsemyndighetenes kostråd. Elevene får hjelp til å vurdere kostholdsråd fra mer eller mindre seriøse kilder, for eksempel influensere.

Bak Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm står det sterke fagfolk, og forfatterteamet er satt sammen av to ernæringsfysiologer og to lærere.


KOMPONENTER I LÆREVERKET

Mat og helse 8-10 Grunnbok
Digital elevutgave - Unibok
Digital elevutgave - Brettbok
Mat og helse 8-10 Lærerveiledning
Mat og helse 8-10 Digital lærerressursSkolen fra Cappelen Damm – vår nye digitale tjeneste

Vil du arbeide litt digitalt, ganske digitalt eller helt digitalt?

Med Skolen fra Cappelen Damm er det opp til deg. Innholdet i tjenesten har en tydelig struktur med årsplan for det enkelte trinn. Lærestoffet formidles i læringsstier som inneholder film, podkast, lydbøker, spill, reportasjer, tekster og oppgaver. Fleksible lisensmodeller gjør det mulig å bruke og betale for det dere trenger.

Mat og helse for ungdomstrinnet inngår i Mat og helse 8-10 Alle fag.