Akademisk kvarter
Hvordan lage gode yogastunder for barn og unge?

Isabelle Schjelderup og Inger Johanne Holth

Hvordan legge til rette og få ønsket effekt av yogastundene? Hva er viktig for de yngste barna?

I denne episoden av Akademisk kvarter hører du Isabelle Schjelderup, forfatter av boken Lek med yoga, i samtale med redaktør Inger Johanne Holth. Isabelle deler praktiske tips og råd, blant annet om egnede øvelser, plassering og musikk.

I årshjulet er vi nå kommet til høsten, og "Godstolen" er eksempel på en øvelse som passer godt når løvet faller og vinden rusker i trærne utenfor vinduene.

Hør Akademisk kvarter i din foretrukne strømmetjeneste, eller søk på «Akademisk kvarter» i podkastappen din og klikk abonner:

Spotify

SoundCloud

Apple Podcast/iTunes

Google Podcast

 

Lek med yoga

Isabelle Schjelderup og Yvette Jansen Rudlang

Denne boken introduserer yoga gjennom lek. Enkle instruksjoner og bilder av barn som gjør øvelsene beskriver hvordan de skal gjøres. Øvelsene følger årstidene, og kan gjøres både inne og ute. Årstidskapitlene består av fysiske øvelser etterfulgt av pusteøvelser, meditasjoner og yogaleker. Boken tar også for seg:

• Hva er yoga?

• Hvorfor trenger barn yoga?

• Hvilken effekt har øvelsene?

• Tilrettelegging av yoga hjemme, i barnehagen og på skolen

Boken gir barn verktøy for å skape bedre balanse i kropp, sjel og sinn. Yoga for barn er viktig i et folkehelse- og livsløpsperspektiv, og yoga kan være et verktøy for å fremme både helse og livsmestring hos barn.

Dette er boken for deg som er barnehage – eller grunnskolelærer, ansatt i barnehage, skole eller SFO/AKS, forelder, og for barn som kan prøve ut øvelsene på egenhånd. Boken passer for deg som aldri har vært borti yoga før, og for deg som kjenner yoga godt.
Les mer
Lek med yoga
Lek med yogaIsabelle Schjelderup og Yvette Jansen Rudlang
459,–