Grunnskole
Bokpakker Leseunivers

Klar, ferdig, les! Kom i gang med nye Leseunivers

Leseunivers fra Cappelen Damm består av levende litteratur skrevet for barn som vokser opp nå. Bøkene er inndelt i 15 ulike nivåer som går fra første leseopplæring til mer komplekse tekster. Alle bøkene har stiv perm og foreligger på både bokmål og nynorsk. 

Vi har satt opp bokpakker som er skreddersydd for bruken i klasserommet.

Lurer du på om vårt Leseunivers passer for elevene dine og deg? Da er Intropakke en perfekt introduksjon. Denne pakken er tilgjengelig i en begrenset periode og inneholder 20 nøye utvalgte titler fra hele Leseunivers! 

I vår Veiledet lesing-pakke får du hele 66 titler. Nemlig hele Leseunivers Grønn, nivå 1-5. Dette er bøker til helt nye lesere. Bøkene har morsomme fortellinger, fortalt med enkelt språk og fargerike illustrasjoner. Tekstene består i hovedsak av lydrette ord, med noen innslag av høyfrekvente ikke-lydrette ord. Gradvis økes ord- og setningslengde, antall ord per side og lengde på teksten. Leseunivers Grønn har illustrasjoner på alle sider. 

Blå pakke inneholder 23 titler på nivå 6-8. Disse bøkene passer for elever som er kommet i gang med lesingen.

Lilla nivå er skrevet for lettøvde lesere og har større tekstmengde og økende språklig kompleksitet. Lilla pakke består av 29 ulike bøker på nivå 9-11.

Rød pakke inneholder 15 ulike titler på nivå 12-15. Bøkene på de øverste nivåene passer for mer utholdende lesere og har lengre tekster med økende kompleksitet, med tanke på språk, tematikk og innhold.