Anita Krohn Traaseth
Last ned bildet© Foto: Truls Qvale

Anita Krohn Traaseth

Anita Krohn Traaseth (f.1971) er en norsk næringslivsleder og forfatter. Hun har vært administrerende direktør i Innovasjon Norge, og var den første kvinnelige administrerende direktøren i Hewlett-Packard Norge.

Anita Krohn Traaseth har skrevet flere bøker om å utvise mot, sårbarhet og troverdighet som kvinnelig næringslivsleder. Godt nok for de svina (2014) og Fisken på disken (2021) er utgitt på Cappelen Damm. Hun har også gitt ut romanen Kamel uten filter på Aschehoug forlag.

– Om fisker, prestegårder, ansvar og valg: Les intervjuet Helene Uri gjorde med Anita Krohn Traaseth om Fisken på disken.

Boktips-redaksjonen listet opp Fisken på disken som en av de beste sakprosautgivelsene i 2021. Les hele artikkelen her.

I 2018 ble Anita rangert som en av topp 50 globale forretningstenkere av Thinkers50 Radar, og rangert blant topp 50 mest inspirerende kvinner i European Tech i 2015 og 2016. I 2012 mottok hun Oda-prisen for beste kvinnelige leder i IT-bransjen i Norge.

Fra 2019 jobbet hun som rådgiver for EU-kommisjonen med opprettelsen av European Innovation Council (EIC) og ledet regjeringens utvalg for innovasjon og vekst i grøntsektoren. Hun er styreleder og småaksjonær i flere norske selskaper.

Anita er lørdagsspaltist i Aftenposten og har tidligere utgitt to bøker som omhandler liv og ledelse; «Godt nok for de svina» i 2014 på Cappelen Damm og romanen «Kamel uten filter» på Aschehoug i 2019.

I podkasten «Godt nok for de svina», Norges første mentorpodcast, har Anita ukentlige mentorsamtaler med ledertalentet Hege Janson Skogen.

I 2022 grunnla hun klesmerket KROHN, som skal designe slow fashion for folk i alle aldre. Samme år kunne en se Anita Krohn Traaseth i Viaplay-serien Powerwomen. Tv-serien portretterer fem norske, driftige foregangskvinner.

Lenker

Titler i salg

Område og fag

Type

Språk/Målform

 • Nye perspektiver på selvmord av Kari Dyregrov og Vigdis Songe-Møller (Heftet)look-inside

  Nye perspektiver på selvmord

  Sorgstøtte og forebygging hånd i håndKari Dyregrov og Vigdis Songe-Møller (red.)
  Bokmål2021
  ISBN 9788202669195
  HeftetAkademisk
  429,–
 • Nye perspektiver på selvmord av Kari Dyregrov og Vigdis Songe-Møller (Ebok)

  Nye perspektiver på selvmord

  Sorgstøtte og forebygging hånd i håndKari Dyregrov og Vigdis Songe-Møller
  Bokmål2021
  ISBN 9788202708306
  EbokAkademisk
  279,–
  Kjøp eller lei boken på allvit.no