Sykt flink

Hvis du alltid kan bli litt bedre, blir du aldri god nok

Lars Halse Kneppe, 2021, Innbundet, Bokmål
379,–

Omtale

I Sykt flink forteller psykolog Lars Halse Kneppe om noen av erfaringene og tankene han har delt med alle de sykt flinke, unge menneskene han har møtt. Han viser oss hvordan vi kan stå imot presset om å hele tiden bli bedre.

Å være flink blir for mange et livsprosjekt, og særlig unge mennesker presser seg så mye at det går utover helsen. Det ser ut som om de mestrer alt og de ser fantastiske ut, men de føler seg ofte verdiløse på innsiden og stygge på utsiden. Presset og stresset de legger på seg selv føles som å løpe etter et tog som allerede har forlatt stasjonen.

For uansett hvor mye vi får til eller kommer oss gjennom så føler vi oss aldri flinke, ikke flinke nok, ikke så lenge vi kan bli enda litt flinkere og stadig oppdager nye områder vi kan forbedre oss på. Prisen vi betaler for alltid å kunne bli litt bedre, er at vi aldri føler oss gode nok.

«En bok skrevet med varme og klokskap til alle sykt flinke unge der ute. Gir håndfaste grep man kan ta når man er blitt så flink at det ikke lenger er sunt.»
Kirsten Resaland, psykologspesialist og forfatter

«Livet er ikke et prosjekt, det skal også leves og nytes! Kneppe gir med denne boka gode tips og råd om hvordan ungdommene kan ta tilbake gleden og friheten med å være ung, og gi slipp på alt som hindrer dem i det.»
Kari Løvendahl Mogstad, lege, lektor og forfatter

Les mer på Boktips.no