Doping

Avhengighet, forfengelighet og ytelse

Hans-Jørgen Wallin Weihe (red.), 2019, Ebok, Bokmål, EPUB3

Omtale

Hva er doping? Hvem doper seg, og hvorfor? Hvordan kan vi forebygge bruk av dopingmidler?

"Doping – Avhengighet, forfengelighet og ytelse" belyser doping i ulike miljøer og områder av samfunnet, herunder innen idretten og i kroppsbyggermiljøer, i arbeidslivet, blant studenter og i ungdomsmiljøer. De til sammen 11 forfatterne presenterer oppdatert og ny innsikt i blant annet årsaker til og virkninger av bruk av dopingmidler, ikke-medisinsk bruk av anabole-androgene steroider (AAS), forholdet mellom bruk, misbruk og avhengighet og forebygging og behandling. Antologien gir også et historisk tilbakeblikk på bruken av dopingmidler i krig og krisesituasjoner.

Boken er skrevet for studenter som tar bachelor, master eller videreutdanning innen helse- og sosialfag, samfunnsvitenskapelige fag, idrettsfag, politifag, kriminalomsorg og innenfor Forsvaret. Forskere og andre som arbeider med dopingproblematikk, vil også ha nytte av den.

Bidragsytere: Hans-Jørgen Wallin Weihe (red.), Halvard Olav Finsrud, Marja Leonhardt, Marianne Martinsen, Ragnhild Normann, Stian Overå, Marie Smith-Solbakken, Helge Sognli, Jan Stensland Holte, Carsten Martin Syvertsen og Miroslava Tokovska.

E-boken tilsvarer 1. trykte utgave 2019.