coSinus Digital matematikk (LK20)

Digitale ressurser matematikk, videregående vg1/vg2/vg3. Sinus 1P, 1T, 1P-Y, 1T-Y, 2P, 2P-Y, R1, S1, R2 og S2.
Prøvetilgang for skoler (bestilling)
/sek-asset/external-resources/1a4e4fd2-330e-47db-acdb-b8ad0d057fc7

Om læreverket

coSinus digital matematikk alle ressurser på et sted med én innlogging! coSinus er et digitalt læremiddel i matematikk for videregående skole, komplett med alle fag og ressurser til LK20. Sinus lærebøker og coSinus har samme struktur og fungerer godt sammen for den som ønsker å jobbe både analogt og digitalt. (Bestill riktig antall elevlisenser. Lærere i gruppen får automatisk tilgang).

Hva er coSinus?

coSinus er et heldekkende læremiddel i matematikk med teori, videoleksjoner (omvendt undervisning) og oppgaver. Du kan bruke coSinus som klassens eneste læremiddel i matematikk, eller ta i bruk deler av programmet som supplement til bøkene. Strukturen i coSinus er den samme som i Sinus-bøkene for fagfornyelsen, og det er enkelt å kombinere bruken av Sinus og coSinus for de som ønsker å jobbe både med og uten digitale hjelpemidler og utnytte alle mulighetene til variasjon.

I likhet med bøkene tilbyr coSinus en grundig gjennomgang av teorien, og legger til rette for at elevene selv oppdager sentrale sammenhenger, blant annet gjennom varierte oppgavetyper. I en rikholdig oppgavedel finner du dessuten blandede og åpne oppgaver tilpasset ny eksamen.


Utforskning, problemløsning og dybdelæring

  • I vg1-kursene finnes diskusjonsoppgaver og innlæringsoppgaver med ulik vanskelighetsgrad. Utforskende undervisningsopplegg finnes på Omkring Sinus lærernettsted (læreren trenger egen lisens til dette).
  • I vg2 og vg3-kusene finnes utforskende opplegg, diskusjonsoppgaver, prosjektoppgaver og innlæringsoppgaver med ulik vanskelighetsgrad.


FOR ELEVEN:

• Få teorien presentert som tekst, dynamiske figurer og videoleksjoner (til alle delkapitler)
• Løs oppgaver og få tilpassede tilbakemeldinger og hint underveis
• Eksempeloppgaver og løsningsforslag alltid tilgjengelig
• Integrert CAS og graftegner

FOR LÆREREN:
• Oversikt med rapporter over elevenes arbeid og progresjon, noe som lar læreren gi målrettet støtte og tilpasset opplæring
• Valgfrihet og muligheter for tilpasning av innholdet
• Kommunikasjon med den enkelte elev og klassen
• Selvrettende kapitteltester

Programmering

coSinus har et åpent og gratis, interaktivt programmeringskurs for lærere og elever. I Sinus og coSinus har vi valgt å bruke programmering der vi mener det kan gi merverdi for matematikkopplæringen, og vi bygger programmeringsforståelsen gradvis opp gjennom det øvrige fagstoffet.

Uavhengig om du velger å undervise med coSinus eller Sinus-bøker (trykte eller digitale) vil du og elevene ha nytte av supplerende ressurser på Sinus Elev- og lærernettsted.

Lisenser
Klikk på Lisenser i nettbutitkken, cdu.no, og bestill det antallet elevlisenser du trenger. Lærere får automatisk tilgang. Logg inn med Feide- eller CDU-bruker. Elevene dine blir synlige i gruppene etter hvert som de logger inn for første gang. Er du ikke tilknyttet en skole, må du bestille lisensen som er tilgjengelig for privat-brukere.

Ønsker du å bruke coSinus, har spørsmål eller innspill, send oss en e-post på cosinus@cappelendamm.no.

Andre aktuelle læreverk