Akademisk kvarter
Hvordan øke sannsynligheten for å lykkes med entreprenørskap?

Sarah Joy Lyons og Audun Farbrot

Er det mulig å øke sannsynligheten for å lykkes med innovasjon og entreprenørskap?

I denne episoden av Akademisk kvarter hører du forfatter og førsteamanuensis Sarah Joy Lyons ved Høyskolen Kristiania i samtale med Audun Farbrot, som er fagsjef for forskningskommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

De tar for seg hovedtemaene i boken «En fugl i hånden og andre verktøy for innovasjon og entreprenørskap». Sentrale spørsmål er: Hva skal til for å lykkes med innovasjon og entreprenørskap? Hva kan studenter som drømmer om å starte egen virksomhet gjøre for å gjøre drøm til virkelighet? Hvordan tenker en entreprenør?

Hør Akademisk kvarter i din foretrukne strømmetjeneste, eller søk på «Akademisk kvarter» i podkastappen din og klikk abonner:

Spotify

SoundCloud

Apple Podcast/iTunes

Google Podcast

 

En fugl i hånden og andre verktøy for innovasjon og entreprenørskap

Sarah Joy Lyons

En fugl i hånden gir en innføring i nyttige metoder og verktøy for innovatører og entreprenører.


Boken gir innblikk i hvordan forskningen innen innovasjons- og entreprenørskapsfeltet har utviklet seg de siste årene, og gjør rede for sentrale teorier og begreper. Hvert kapittel inneholder både teoretiske og praktiske øvinger og refleksjonsoppgaver. De praktiske øvelsene innbyr leseren til å kartlegge egne styrker og jobbe med idéutvikling. Boken har en praktisk tilnærming og tilbyr verktøy for å validere problemer, kunden og hele forretningsmodellen.
En fugl i hånden inneholder en rekke eksempler fra norske oppstartsbedrifter og organisasjoner. Den er lett tilgjengelig og egner seg som en innføring i innovasjon og entreprenørskap for bachelorstudenter på tvers av studieretninger.

Les mer