Akademisk kvarter
Hvordan kan yoga balansere kropp og sinn?

Isabelle Schjelderup og Inger Johanne Holth

Hva vil det si at yoga kan ha en balanserende effekt på barn og unge?

I denne episoden av Akademisk kvarter hører du Isabelle Schjelderup, forfatter av boken Lek med yoga, i samtale med redaktør Inger Johanne Holth. Hør blant annet om selvregulering, stressmestring og hvordan det vi gjør med kroppen påvirker hjernen vår.

Yoga om sommeren er også tema, og vi får være med på avslapningsøvelsen "Spagettitesten".

Hør Akademisk kvarter i din foretrukne strømmetjeneste, eller søk på «Akademisk kvarter» i podkastappen din og klikk abonner:

Spotify

SoundCloud

Apple Podcast/iTunes

Google Podcast

 

Lek med yoga

Isabelle Schjelderup og Yvette Jansen Rudlang

Denne boken introduserer yoga gjennom lek. Enkle instruksjoner og bilder av barn som gjør øvelsene beskriver hvordan de skal gjøres. Øvelsene følger årstidene, og kan gjøres både inne og ute. Årstidskapitlene består av fysiske øvelser etterfulgt av pusteøvelser, meditasjoner og yogaleker. Boken tar også for seg:

• Hva er yoga?

• Hvorfor trenger barn yoga?

• Hvilken effekt har øvelsene?

• Tilrettelegging av yoga hjemme, i barnehagen og på skolen

Boken gir barn verktøy for å skape bedre balanse i kropp, sjel og sinn. Yoga for barn er viktig i et folkehelse- og livsløpsperspektiv, og yoga kan være et verktøy for å fremme både helse og livsmestring hos barn.

Dette er boken for deg som er barnehage – eller grunnskolelærer, ansatt i barnehage, skole eller SFO/AKS, forelder, og for barn som kan prøve ut øvelsene på egenhånd. Boken passer for deg som aldri har vært borti yoga før, og for deg som kjenner yoga godt.
Les mer
Lek med yoga
Lek med yogaIsabelle Schjelderup og Yvette Jansen Rudlang
459,–