Årets vakreste bøker 2016
Gull og sølv til Cappelen Damms ordbøker


Helge Persen, Tina Tømmeraas Aasvestad og Åshild Knudsen hos Tank Design har vunnet to priser i konkurransen Årets vakreste bøker 2016 for serien Cappelen Damm Ordbøker. Gratulerer!

Serien Cappelen Damm Ordbøker ble tildelt

Gull i kategorien Faktabok - Barn og ungdom

Sølv i kategorien Lærebok

Juryens kommentar:

"Her har fokuset vært på funksjonalitet og ordbøker som bruksgjenstander. Det er benyttet smarte løsninger i forhold til navigering, blant annet gjennom alfabetet i ytre spalte.

 Et bevisst valgt materiale som tåler slitasje, en innbinding som gjør at bøkene kan åpnes flatt, og ellers en serie hvor brukeren tydelig har vært i fokus under alle avgjørelser som er tatt.

 På tross av en ordbok sitt praktiske og rasjonelle utgangspunkt, har man i dette tilfellet evnet å skape et innbydende og noe uventet uttrykk. Man har utfordret konvensjoner, men beholdt en tydelig plassering innenfor sin kategori.

Et imponerende, gjennomført og solid stykke arbeid."

Kreativ leder: Helge Persen / Tank Design

Grafisk design: Tina Tømmeraas Aasvestad og Åshild Knudsen / Tank Design

Redaktør: Inger Ma Gabrielsen / Cappelen Damm

Andre bidragsytere: Øyvind Martinsen, Trond Tollefsen, Heidi Helgestad, Anita Myskja og Birgitte Hvitsten/ Cappelen Damm

Konkurransen arrangeres av Grafill og hedrer utøverne i den visuelle delen av bokbransjen. Hensikten er å inspirere forlag, forfattere, illustratører og designere til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre.