Nina Sophie Rudolph

Nina Sophie er utdannet som fysioterapeut i 2001 i København, Danmark. Hun har praktisert på privatklinikker i hovedstadsområdet i 8 år samt kortvarigt i en bedriftshelsetjeneste. Samtidig vikarierte hun på spesialområdet for barn med ulike funksjonsnedsettelser.

Nina Sophie har etteruddanning på muskel-skjelettfeltet både i forhold til passive og aktive behandlingsformer.

Et markant karriereskifte brakte henne til døve- og døvblindeområdet på CFD (tidligere Center for Døve), hvor hun har vært de siste 15 år. Arbeidet med mennesker med enkelt eller dobbelt sansetap, krever høy spesialisert kunnskap. Derfor har Nina Sophie tatt flere etteruddannelser relateret til kommunikasjon, sanseintegrasjon og sanseprofiler, og i 2021 gjennemførte hun Snoezelkonsulentutdannelsen.

I 2022 har Nina Sophie vært podcastgjest i CFD’s egen serie, hvor emnet var sanseintegrasjon relateret til CFD’s målgruppe.

På CFD’s dagtilbud har hun i samarbeid med pedagoger vært med på å tilrettelegge et snoezelrom, og hun har vært primus motor for etablering av sanserom i fysioterapien.

Nina Sophie sitter i ledelsen for det faglige selskap DSFUV (Dansk Selskab for Fysioterapi til Voksne med Udviklingshandicap) organisert under Danske Fysioterapeuter. Her brenner hun for å begrense ulikhet i helse, sikre målgruppens rettigheter og medvirke til å højneøke den faglige kompetensen hos medlemmene av selskapet.

“Å arbeide med snoezelen er å arbeide med hjertet”, er blitt Nina Sophies nye motto etter å ha lært om snoezelen, for det beskriver hennes begeistring for og holdning til arbeidet med mennesker med funksjonsnedsettelser.

Dette er Nina Sophies debut som medforfatter til en bok.

Titler i salg

Område og fag

Språk/Målform

 • Sansestimulering med og uten sanserom av Anita Medhus, Nina Sophie Rudolph og Lykke Frost Thorup (Heftet)look-inside

  Sansestimulering med og uten sanserom

  — snoezelens magiAnita Medhus, Lykke Frost Thorup og Nina Sophie Rudolph
  Bokmål2024
  ISBN 9788202767778
  HeftetAkademisk
  439,–
  Forventes i salg 10.07.2024