Christian A. Drevon

Christian A. Drevon

Christian A. Drevon, er lege og professor emeritus ved Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo. Drevon har særlig arbeidet med mekanismene for hvordan næringsstoffer og fysisk aktivitet fungerer, spesielt relatert til sykdomsgrupper som kreft, hjerte- og karsykdommer, diabetes, benskjørhet, fedme og fosterutvikling. Han har vært medlem av Statens ernæringsråd i 16 år og blant annet ledet et utvalg som utredet sammenhengene mellom vekt og helse. Han har gjennom mange år undervist studenter i medisin, odontologi og ernæring ved Universitetet i Oslo, og hatt en stor utadrettet virksomhet med faste spalter i medier som Aftenposten og VG, i tillegg til utstrakt kurs- og foredragsvirksomhet.

Titler i salg

Område og fag

Språk/Målform

  • Mat og medisin av Anne-Marie Aas, Jan Magnus Aronsen, Tore Julsrud Berg, Hilde Kristin Brekke, Margit Brottveit, Lene Frost Andersen, Christine Henriksen, Per Ole Iversen, Svein Olav Kolset, Knut E.A. Lundin, Kjetil Retterstøl, Bjørn Steen Skålhegg og Stine Marie Ulven (Innbundet)

    Mat og medisin

    Lærebok i generell og klinisk ernæringChristian A. Drevon, Frode A. Norheim og Rune Blomhoff, (red.)
    Bokmål2025
    ISBN 9788202846756
    InnbundetAkademisk
    Forventes i salg 30.06.2025
  • Mat og medisin av Rune Blomhoff og Christian A. Drevon (Innbundet)look-inside

    Mat og medisin

    Lærebok i generell og klinisk ernæringChristian A. Drevon og Rune Blomhoff (red.)
    Bokmål2019
    ISBN 9788202643904
    InnbundetAkademisk
    879,–