Bente Rasmussen

Bente Rasmussen

Bente Rasmussen er professor emeritus i sosiologi ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Hun har publisert boka Nye kvinneliv – kvinner i menns organisasjoner (Ad Notam Gyldendal, 1990) og redigert boka Arbeidslivets klemmer. Paradokser i det nye arbeidslivet (Fagbokforlaget, 2007), begge sammen med Elin Kvande. Hun har bidratt i antologier om arbeidsorganisering av velferds- og kunnskapsorganisasjoner, og de siste årene også i studier av arbeidsinnvandrere i lakseindustrien. Rasmussen ble sammen med Kvande tildelt Neon-prisen 2022 for sin pionerinnsats med å bringe kjønnsperspektivet inn i norsk organisasjonsforskning, og Norsk sosiologforenings hederspris 2023 for sitt omfattende arbeid og bidrag til å endre forståelser av arbeids- og organisasjonsliv i lys av kjønn, likestilling og mangfold.

Titler i salg

Område og fag

Type

Språk/Målform

 • Migrasjon og mobilitet – handlinger, mønstre og forståelser i norsk sammenheng av Johan Fredrik Rye, Erik T. Valestrand og Mariann Villa (Heftet)

  Migrasjon og mobilitet – handlinger, mønstre og forståelser i norsk sammenheng

  Mariann Villa, Erik T. Valestrand og Johan Fredrik Rye (red.)
  Bokmål2023
  ISBN 9788202796129
  HeftetAkademisk
  398,–
  Produseres på bestilling. Sendes fra oss i løpet av 1–2 uker.
 • Migrasjon og mobilitet – handlinger, mønstre og forståelser i norsk sammenheng av Johan Fredrik Rye, Erik T. Valestrand og Mariann Villa (Open Access)

  Migrasjon og mobilitet – handlinger, mønstre og forståelser i norsk sammenheng

  Mariann Villa, Erik T. Valestrand og Johan Fredrik Rye (red.)
  Bokmål2023
  ISBN 9788202755409
  Open AccessAkademisk