Fag og fest | 8. juni 2023
Cappelen Damms Lærefest

Bombe lærefest

Det er vår, og vi inviterer igjen til Cappelen Damms Lærefest
en festival med feiring av læring, læreren og kunnskap!  

Fordi du som lærer har verdens viktigste jobb. Du som formidler kunnskap til dem som skal sitte ved roret i tiårene framover! Derfor vil vi feire deg og jobben du gjør!

Tema for årets festival er

Det inkluderende, motiverende og tenkende klasserommet 

For, hvordan skaper man det trygge klassemiljøet? Der hver enkelt elev kan ytre seg, engasjere seg og svare feil, og bli møtt med forståelse og velvilje? Der de finner motivasjon og interesse for faget, blir nysgjerrige og kunnskapstørste?  

Vi tror du vil få mange svar av årets foredragsholdere. Kanskje også inspirasjon og metoder du kan sette ut i livet – eller i klasserommet, da. Og kanskje du blir litt utfordret selv også? For det er vel ikke bare elevene som skal reflektere? 

Vi vet at du vil få god mat, god stemning, møte gode kolleger og få topp underholdning. Og på kvelden blir det som vanlig sommerlig fest med boksamtale, konsert, band (ja, både og, faktisk) og SUMMER IN THE CITY-STEMNING.  

Bare fordi du er lærer og har verdens viktigste jobb 🌞 

Festivalen er gratis og åpen for lærere i grunnskolen og videregående skole, forelesere på lærerutdanningene og for lærerstudenter.  

Peter Liljedahl, Christian Borch, Håvard Tryti, Ghulam Abbas og Gammal, sur lektor (men ikke SÅ sur) og flere til kommer. Og du da, håper vi 🌸

Melde deg på allerede nå?

Formiddagen vier vi til 

Dynamikken i klasserommet, hvordan jobbe med den? 

Velkommen til festival 🎶 Du får lett servering og god energi ved ankomst. Programmet starter kl. 9.00.  

Vi kjører i gang med en perlesnor av gode folk som vet noe om dynamikken i klasserom. Ta fram penn og papir, for her kommer Peter Liljedahl, Håvard Tryti og Ingrid Grimsmo. Dessuten blir det DISKO🕺🪩 

Selvfølgelig skinner sola, og vi serverer sommerlig lunsj med solfylt drikke. Ta lunsjen utendørs eller i sommerstemning innendørs. Godt blir det uansett 😋🍹 

Ettermiddag, og det er tid for  

Næring til eget hode 

Noen mennesker lever av å tenke de store, overordnede tankene. Og noen ganger må vi andre løfte blikket og utfordre oss på hvordan verden henger sammen og hvordan vi kan bidra til et godt samfunn. Ikke minst hvordan vi lærer barn og unge det … 

Christian Borch og Henrik Syse snakker av klokskap og erfaring. Men ikke nok med det:  

Et tema i tiden er hvordan oppmerksomheten vår stjeles av pushvarsler, sosiale medier, fete typer, all verdens aktører som vil påvirke oss og få oss til å …. Men hvordan skal vi håndtere det?? 

Det er nettopp det som skal debatteres av festivalens eget panel, bestående av Birger Emanuelsen, Gammal, sur lektor (aka. Liv Cathrine Krogh) og Ståle Wig. Og du inviteres med 😉 

Apropos påvirkes: Vi kan jo ikke la være å vise deg de flotte læremidlene våre! Noe får du fra scenen, resten kan du se i læremiddelutstillingen. Eller du kan booke en speed-date med en redaktør, om du vil ha en liten læremiddelprat 📙 

Kveld, og vi har holdt på i mange timer! Men nå starter moroa, og vi inviterer til  

Bok & bar med sommerfest i Citypassasjen  

et kveldsarrangement med en litt ‘løsere snipp’ og flytende overgang fra fag til fest og feiring.  

Vi lar oss rive med av Ghulam Abbas’ tøffe historie. Han var tidligere kjent som Gudfaren, men nå er han familiefar og miljøarbeider. 

Så kommer vi til å bli blåst av banen av LADY SINGS THE BLUES som entrer scenen med BRILJANTE bluestoner og blåserekke. Hva kan vel sette oss i bedre stemning til:  

«Summer in the city», streetfood og sangria? Maten serveres i Seierherrene, og så er det bare å finne en plass og nyte stemningen og skravle med nye bekjentskaper. Og plutselig:  

Kommer Sinatra på scenen i City-passasjen! Eller, ikke selveste Sinatra, selvfølgelig, men Christopher Johansen synger som ham, så det er bare å skåle i musserende og la stemningen synke inn.  

Ikke fått nok? Da kan du slenge deg med på dansegulvet. DJ-en spiller, og det blir the 80’s, the 90’s og hele strekka til 2023 – all night long. I hvert fall til kl. 23.30. Da må vi enten ta til fornuft eller fortsette annetsteds. Oslonatta ligger der klar 🤩 

VI GLEDER OSS VILT! Vi ønsker at dette skal bli en boost etter et travelt skoleår, noe du kan ta med videre som inspirasjon til neste skoleår og som kanskje vil gjøre klasserommet ditt til et enda bedre sted å lære.

Så da er det bare å MELDE SEG PÅ

Velkommen til Cappelen Damms Lærefest 🌞🌺