Samfunnsvitenskap

Nyheter

Vis alle
Akselerasjon og resonans
299,–
Digital studieteknikk

Digital studieteknikk

Marianne Hagelia

349,–
Årsaksforklaringer i kvalitativ analyse
269,–
Riksrett

Riksrett

Marius R. Gulbranson

379,–
HR i den norske arbeidslivsmodellen
399,–

Viktig bok lanseres 19. mars

Æresrelatert kriminalitet

Terje Bjøranger og Gunnar Valentin Svensson

Forfatterne beskriver æresbegrepet som styrer hverdagen innenfor en æreskultur, og viser hvordan æresrelaterte handlinger rammer dem som utsettes for dem. Æresrelatert kriminalitet rammer særlig jenter og kvinner, og omfatter blant annet vold og drap, berøvelse av personlige frihet og påtvungne arrangerte ekteskap.

Les mer
Æresrelatert kriminalitet

Viktig bok lanseres 19. mars

Æresrelatert kriminalitetTerje Bjøranger og Gunnar Valentin Svensson
399,–

Høyaktuell om Navalnyj

Russlands rebeller

Protest og reaksjon i Putins Russland (2011– 2020)Geir Flikke

Russlands rebeller skildrer den russiske protestbevegelsen, som først så dagens lys i 2011, og viser hvordan myndighetene har reagert på de russiske aktivistenes protester og krav om reformer.


Bokens første del gir en kronologisk gjennomgang av protestbevegelsens fremvekst, og de nye politiske aktivistenes forsøk på å bygge en ny politisk allianse på restene av det som utgjorde 1990-tallets liberale og demokratiske partier. Forfatteren gir inngående beskrivelser av de viktigste aktørene i protestbevegelsen, først og fremst bloggeren og opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, og viser hvordan ulike politiske grupperinger har benyttet sosiale medier og ulike protestaksjoner som plattformer for å lansere større politiske ambisjoner.


I bokens andre belyser forfatteren hvordan og hvorfor protestbevegelsen gradvis gikk i oppløsning. Han skildrer blant annet hvordan regimet stadig har justert lovgivningen og innført nye tiltak for å avskrekke og stagge opposisjonen, nærmest som et kappløp mellom opposisjon og regime.


Selv om den organiserte opposisjonen i Russland i stor grad ble nøytralisert i løpet av 2019, har det vokst frem et omfattende protestpotensial i det russiske samfunnet, særlig blant unge. Avslutningsvis trekker forfatteren opp noen av de utfordringene og dilemmaene som vil prege Russlands politiske utvikling fremover.Les mer
Russlands rebeller

Høyaktuell om Navalnyj

Russlands rebellerProtest og reaksjon i Putins Russland (2011– 2020)Geir Flikke
449,–

Få mer ut av studiene!

Studer smartere

Studieteknikker som faktisk virker!Vivian Kjelland

Strever du med å huske pensumet? Rekker du ikke lese alt? Jobber du masse, men uten å få gode nok resultater? Sliter du med motivasjonen, og utsetter arbeidet? Bruker du mye tid og energi på å ta notater? Gjør du det bra på eksamen, men glemmer det meste kort tid etter? Kort sagt, hvis du strever med studiene dine, er dette boken for deg!


Ny forskning har lært oss mer om hvordan hjernen vår fungerer, og om hvordan vi lærer best. Disse metodene er verken vanskelige eller tidkrevende, og de kan gi deg mye større utbytte av årene som student. I Studer smartere kan du lese om disse metodene, og hvordan du på en enkel måte kan ta dem i bruk.

Les mer
Studer smartere

Få mer ut av studiene!

Studer smartereStudieteknikker som faktisk virker!Vivian Kjelland
249,–

Israel

Historie, politikk og samfunnMarte Heian-Engdal

«Dette er ei bok som kan verke informerande og meiningskorrigerande for dei fleste av oss. Metoden har den intellektuelle sitt særmerke, det å stille ulike, til dels motstridande bilete og informasjon ved sida av kvarandre. [...] ei bok som kan lesast av folk med ulike fordommar og forkunnskap.»
Oddgeir Osland, Forskerforum

Les mer
Israel
IsraelHistorie, politikk og samfunnMarte Heian-Engdal
499,–
En kort introduksjon til Israel–Palestina-konflikten

En kort introduksjon til Israel–Palestina-konflikten

Jørgen Jensehaugen

«Styrken ligger i hans evne til å lage struktur, framstille mylderet av tilgjengelige fakta på en etterrettelig måte i en elegant språkdrakt. Boka holder således hva den lover. Den representerer en verdig oppsummering av Israel-Palestina-konflikten, og utgjør et korrektiv til litteratur som er skrevet ut fra et ideologisk, aksjonistisk eller formalistisk diplomatisk ståsted. Boka fortjener en bred leserkrets.»
Tor Erik Gjerde, Bistandsaktuelt 

Les mer
En kort introduksjon til Israel–Palestina-konfliktenJørgen Jensehaugen
319,–

Cappelens upopulære skrifter

Vis alle
Kritikk, ideologi og livsform
299,–
Akselerasjon og resonans
299,–
Den nye offentligheten

Den nye offentligheten

Jürgen Habermas

249,–
Sårbarhetens filosofi

Sårbarhetens filosofi

Martha C. Nussbaum

249,–
Nekropolitikk og andre essays
299,–
Essays i sosiologi

Essays i sosiologi

C. Wright Mills

299,–

Tidsskrifter med åpen tilgang

INTERNASJONAL POLITIKK

Internasjonal Politikk er det ledende skandinaviskspråklige fagtidsskriftet innen internasjonale studier. Tidsskriftet legger til grunn en åpen og bred tilnærming til fagområdet.

NORDISK ØSTFORUM

Nordisk Østforum er det eneste skandinaviskspråklige tidsskriftet med fokus på politisk, økonomisk og kulturell utvikling i Øst-Europa og det postsovjetiske området.

ARCTIC REVIEW ON LAW AND POLITICS

Arctic Review on Law and Politics is a peer-reviewed, Open Access, multidisciplinary journal in the fields of jurisprudence and social sciences.

Kåre Dahl Martinsen

Hva er økonomisk krigføring?

Vi er midt i en økonomisk krig. Hovedaktørene er USA og EU på den ene siden og Kina og Russland på den andre. Men den økonomiske krigføringen påvirker alle land, også Norge. 

Hilde Henriksen Waage

Spillet om Syria

Byer og store områder ligger i ruiner. Behovet for gjenoppbygging er enormt. Siden 2011 har Syria vært arnested for en av de blodigste borgerkrigene Midtøsten har vært vitne til. Hvordan kunne det gå så galt?

Hilde Eliassen Restad

Det amerikanske paradokset

Hvorfor er USA så polarisert? Tar man en rask tur innom nyhetene i USA er det mange tilsynelatende rare ting som foregår. Har amerikansk politikk gått helt av skaftet?

Alle produkter fra kategori Samfunnsvitenskap

Område og fag

Type

Språk/Målform