Teknologi og forskningslære Elev (LK20) av Tore Dahlen, Hans Inge Holtet og Ole Henrik Hjorthaug Ishoel (Nettsted)

Teknologi og forskningslære Elev (LK20)

Teknologi og forskningslære (LK20)

Teknologi og forskningslære vg2/vg3, programfag studiespesialisering

Tore Dahlen, Hans Inge Holtet og Ole Henrik Ishoel, 2024, Nettsted, Bokmål, Nynorsk, Læreplan: Fagfornyelsen
For skoler/bedrifter200,– ekskl. mva
250,– inkl. mva
Klar til bruk 19.08.2024

Omtale

Teknologi og forskningslære (ToF) Elevlisens er et heldigitalt læremiddel til fagfornyelsen (LK20) for programfaget med samme navn. Det er lett å navigere, ryddig struktur og eleven får et komplett og oppdatert læremiddel i faget.

Gjennom teori og praktisk arbeid lærer du om teknologiens og naturvitenskapens plass i samfunnet og om forskningsmetoder i realfag og naturvitenskap.

Læremiddelet består av læringsstier der teori presenteres gjennom tekst, bilder, video og animasjoner. Egne manualer gir opplæing i nødvendig utstyr, programvare og programmering. Du får tilgang til rikt og variert digitalt innhold, for eksempel selvrettende oppgaver, interaktive elementer og oppgaver for tekstproduksjon. Sammendraget gir en kortfattet oppsummering og lister opp nøkkelbegrepene, og test-deg-selv-oppgavene gjør det enkelt å sjekke at du har fått med seg det viktigste stoffet.

I Teknologi og forskningslære skjer mye av læringen gjennom praktisk arbeid på laboratoriet. Læremiddelet har en omfattende bank av små og store prosjektoppgaver om ulike tema. Du kan blant annet bruke teori om brokonstruksjoner til å bygge solide fagverk i ulike materialer, lære om produktdesign og skrive ut egenutviklede produkter i 3D, bruke mikrokontrollere som Micro:bit eller Arduino til å styre ditt eget smarthus, eller bruke sensorer og programmering til å lage en automatisk potteplante-vanner. Prosjektverktøyet lar deg føre logg digitalt undervegs i arbeidet, og det er lett å planlegge, gjennomføre og skrive rapport. Prosjektene har oversikt over nødvendig utstyr og grundige veiledninger.

Teknologi og forskningslære 1 er klart til bruk fra skolestart 2024.