Tre dyktige ernæringsfysiologer med undervisningsbakgrunn har laget en spennende, fargerik og inspirerende bok som presenterer temaer som næringsstoffer, tradisjonell mat og mat fra andre land, økologisk mat, livsstilssykdommer, forbrukernes makt, skjult reklame - og mye mer. Boka er krydret med spennende oppgaver, eksperimenter og ikke minst oppskrifter på fristende og sunn mat, mat som er godt kjent for mange ungdommer i dag.
Takk for mat! Elevbok nyn
Takk for mat!Andre utgaver
Omtale
Forfatter(e)
Gunn Helene Arsky
er utdannet ernæringsfysiolog (cand.scient.) fra Universitetet i Oslo. Hun har utgitt et titall bøker om helse og ernæring og er fast skribent i Hjemmet Helse. I tillegg holder hun fermenteringskurs og kostholdsforedrag rundt om i landet. Gunn Helene underviser også på lærerutdanningen i mat og helse-faget.
Mer om Gunn Helene Arsky
Cathrine Borchsenius
Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Cathrine jobber med ernæringsformidling og er gründer av bramat.no og sunnogsprek.no. I tillegg jobber hun som konsulent, og skriver lærebøker og andre bøker om kosthold, vekt og helse.
Mer om Cathrine Borchsenius
Maria Thommessen
Maria Thommessen (1958 - 2006) var utdannet ernæringsfysiolog med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. I 2000 startet hun firmaet NutriCom AS og nettstedet www.dinkost.no, der hun arbeidet med rådgivning, foredrag og konsulenttjenester sammen med fire andre kolleger. Maria var kjent som ernæringsrådgiver fra TV, aviser og ukeblader og skrev en rekke lærebøker, fagbøker og kokebøker om kosthold, livsstil og helse. Maria Thommessen døde av kreft 3. september 2006, 47 år gammel.
Mer om Maria Thommessen