Skrivekoden

Ti nøkler til en god og effektiv tekst

Audun Farbrot, 2019, Heftet, Bokmål

Boktips.no: Slik knekker du skrivekoden

Det finnes mange lange bøker om hvordan skrive gode og effektive tekster. Her er det en kort en! Den inneholder masse praktiske tips og råd kondensert på ti "skrivenøkler", som ga meg lyst til å finne fram notatboka og prøve meg med en gang. Og det er jo det som er poenget!
Pål, Deichman

Omtale

Skrivekoden presenterer ti «skrivenøkler» som vil hjelpe deg til å skrive gode, effektive tekster.

Altfor mange tekster er intetsigende, uforståelige, uinteressante, irrelevante, fargeløse, upersonlige, fantasiløse eller på andre måter dønn kjedelige. Det finnes imidlertid ingen grunn til at en tekst skal være kjedelig, selv om den tar for seg et seriøst tema. Kjedelige tekster har ikke livets rett. Heldigvis kan de skrives bedre før de slippes løs på lesere.

Til sammen vil de ti skrivenøklene hjelpe deg til å knekke skrivekoden. Å løse eller knekke skrivekoden betyr i denne sammenheng å skrive tekster som kommuniserer godt og effektivt med leserne dine.

Forfatteren, Audun Farbrot, har mange års erfaring som kursholder, skrivetrener og veileder. Skrivenøklene han presenterer i denne boken er forankret i egen erfaring, men også teori og forskning på kommunikasjon, psykologi, påvirkningspsykologi, fagskriving og markedsføring.