Samfunnsgeografi er studiet av samfunnets romlighet. Som student i samfunnsgeografi utvikler du din geografiske forestillingsevne og blir i stand til å forstå betydningen av det geografiske i samfunnet rundt deg. Denne boka gir deg en innføring i fagets historie og kjernebegreper – som rom, sted, skala, territorium og nettverk – samt en gjennomgang av viktige underdisipliner og forskningstemaer som preger faget i dag. Kapitlene er skrevet på norsk av 24 samfunnsgeografer basert i Norge. Forfatterne bruker selv en samfunnsgeografisk tilnærming i sin egen forskning. Gjennom de ulike kapitlene lærer du blant annet mer om klimaendringer, globalisering og ulikhet, politisk deltagelse, byutvikling, migrasjon, fattigdom og utviklingsspørsmål.
Omtale
Forfatter(e)
David Jordhus-Lier
David Jordhus-Lier er professor i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Han forsker på sosial rettferdighet og klimaomstilling i arbeidslivet og har bred erfaring med fokusgruppestudier og andre kvalitative metoder.
Mer om David Jordhus-Lier
Kristian Stokke
Mer om Kristian Stokke
Aleksander Bern
Universitetet i Oslo. Hans forskningsinteresser inkluderer byutvikling
og filmgeografi.
Mer om Aleksander Bern
Lars Böcker
Mer om Lars Böcker
Jørgen Carling
Mer om Jørgen Carling
Marta Bivand Erdal
Marta Bivand Erdal er Forsker 1 ved Institutt for fredsforskning og er samfunnsgeograf. Hennes forskningsområder omfatter internasjonal migrasjon, migranters transnasjonale bånd og kulturelt og religiøst mangfold med vekt på statsborgerskap og nasjonsforståelser. Erdal har publisert bredt internasjonalt og redigert temanumre i fagfellevurderte tidsskrifter som Gender, Place and Culture, International Migration, Journal of Ethnic and Migration Studies, Norsk Geografisk Tidsskrift og Social Identites.
Mer om Marta Bivand Erdal
Jemima Garcia-Godos
Mer om Jemima Garcia-Godos
Michael Gentile
Mer om Michael Gentile
Marielle Stigum Gleiss
Marielle Stigum Gleiss er førsteamanuensis i samfunnsfag ved MF vitenskapelig høyskole i Oslo. Hun er ansvarlig for undervisningen i forskningsmetode for masterstudenter og har veiledet masterstudenter innenfor religion og samfunn, samfunnsfagdidaktikk og samfunnsgeografi. Hun har lang erfaring med å bruke både tekstanalyse og intervjuer i egen forskning.
Mer om Marielle Stigum Gleiss
Heidi Østbø Haugen
Mer om Heidi Østbø Haugen
Jan Hesselberg
Jan Hesselberg er professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo. Hans forskning ser på fattigdom og ulikhet i utviklingsland.
Mer om Jan Hesselberg
Hege Merethe Knutsen
Mer om Hege Merethe Knutsen
Marianne Millstein
Marianne Millstein er forsker ved By- og regionforskningsinstituttet NIBR (Høgskolen i Oslo og Akershus).
Mer om Marianne Millstein
Milda Jonusaite Nordbø
Mer om Milda Jonusaite Nordbø
Karen O'Brien
Karen O’Brien er professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo. Hennes forskning ser på klimaendringer, sårbarhet og omstilling.
Mer om Karen O'Brien
Per Gunnar Røe
Per Gunnar Røe er professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo. Han arbeider med byutvikling, byplanlegging, mobilitet og stedsanalyser.
Mer om Per Gunnar Røe
Aron Sandell
Mer om Aron Sandell
Elin Selboe
Mer om Elin Selboe
Bjørnar Sæther
Mer om Bjørnar Sæther
Elin Sæther
Elin Sæther er førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo. Hun har veiledet svært mange masterstudenter innenfor samfunnsfagdidaktikk og samfunnsgeografi og har undervist i forskningsmetode på master- og doktorgradsnivå. Hun forsker på bærekraftdidaktikk og er opptatt av hvordan kunnskap kan utvikles i samarbeid mellom lærerutdanning og praksisfeltet. I egen forskning har hun hovedsakelig brukt ulike former for intervjumetode og diskursanalyse.
Mer om Elin Sæther
Hege Sørreime
Mer om Hege Sørreime
Andreas Forø Tollefsen
Mer om Andreas Forø Tollefsen
Kirsten Ulsrud
Mer om Kirsten Ulsrud
Terje Wessel
Terje Wessel er dr. philos. i statsvitenskap og professor i samfunnsgeografi ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, Universitetet i Oslo.
Mer om Terje Wessel
Anmeldelser
"Sosialantropologane har lenge hatt si innføringsbok i Thomas Hylland Eriksen si Små steder – store spørsmål. Litteraturvitarane har Per Thomas Andersen si Norsk litteraturhistorie. No har David Jordhus-Lier og Kristian Stokke sett saman ei tilsvarande bok innan samfunnsgeografi [...] Skal ein få ei fullverdig forståing av eit fag, må ein lese meir enn berre innføringsboka. Men ei god innføringsbok er ein viktig start. Det har norsk samfunnsgeografi no fått."
Vemund VIken, Samfunnsgeografen 1/2017