Norsk 1 fra Cappelen Damm Grunnbok

Norsk 1-4 fra Cappelen Damm
Karine Aambø, Marte Tovsrud Syverinsen, Sylvelin Vatle og Steffen Sørum, 2021, Innbundet, Bokmål, Læreplan: Fagfornyelsen

Omtale

NORSK 1 Grunnbok fra Cappelen Damm er skreddersydd for begynnerleseren. Boka har en oversiktlig og enkel struktur, og et lekent og barnevennlig uttrykk. Elevene følger gjennomgangsfigurene Snipp, Snapp og Snute, og oppdager bokstavenes og bøkenes magiske verden sammen med dem.

Bokstavene
Hver bokstav har fått fire egne sider, med blant annet:
• stort bildeoppslag med engasjerende scener
• gøyale vers som lar elevene lytte ut bokstavlyden
• tekster til lesetrening - på tre ulike nivå

Lesetrening
Tekstene er på tre nivåer:
Les er det enkleste nivået. Disse tekstene består bare av bokstavene dere så langt har gjennomgått.
Les mer er det neste nivået. Her er setningene noe lenger, og teksten inneholder også bokstaver som kke er gjennomgått ennå.
Les sammen er nivået med mer komplekse tekster. Egner seg godt til elever som kan lese før skolestart. Men kan også brukes til analytisk arbeid sammen i klassen.

Andre del av boka er en rik tekstsamling, med rim og regler, eventyr og fortellinger, faktatekster, hørespill, vitser og gåter, sanger og dikt.

Lesing og leselyst
Boka tenner leselyst, med et stort og variert tekstutvalg som motiverer elevene til lesing. I tillegg til 100 differensierte tekster til elevenes egen øvelesing, finner du mange tekster til høytlesing og samlesing. Flere av tekstene ivaretar de nye tverrfaglige temaene til fagfornyelsen, og kjerneelementene i norskfaget er ivaretatt.

Differensiering
De differensierte tekstene er på tre nivåer. Det er lagt vekt på at tekstene skal kunne brukes til både syntetiske og analytiske lesemetoder.

Ord og begreper
Boka legger opp til systematisk, eksplisitt arbeid med begreper - for å øke elevenes ordkunnskap og forståelse.

Muntlighet
Det legges opp til mye muntlig aktivitet, både i hel klasse, i gruppe og med læringspartnere.

Skriving
Det gis mange små og store skriveoppdrag gjennom hele boka.
Boka er naturlig å bruke sammen med NORSK 1 Bokstavbok fra Cappelen Damm og vil gi elevene mange fine opplevelser i begynneropplæringen.

Boka kan brukes sammen med SKOLEN fra Cappelen Damm.

NORSK 1 Grunnbok - for lesetrening og gode leseopplevelser!