Musikerne, bransjen og samfunnet

Sigrid Røyseng, Heidi Stavrum og John Vinge (red.), 2022, Heftet, Bokmål
389,–
Produseres på bestilling. Sendes fra oss i løpet av 1–2 uker.

Omtale

Musikerne er den største gruppen av kunstnere i Norge, og denne boka handler om dem. Musikere arbeider på mange ulike arenaer, inntar et bredt spekter av yrkesroller og uttrykker seg i mange forskjellige sjangre. Du opplever dem på klubb- og konsertscener nasjonalt og internasjonalt. Du finner dem på podiet i de store orkestrene og i orkestergrava når musikal, teater, dans og opera står på programmet. Du møter dem som lærere i kulturskolen, grunnskolen og på videregående. Du møter dem som musikalske ledere og drivkrefter i kor, korps og spellemannslag. Du møter dem i de mange kirkene våre og som ildsjeler i bygd og by, gymsaler og grendehus.

Gjennom tolv kapitler rettes oppmerksomheten mot musikernes konkrete arbeidsoppgaver og arbeidshverdag. Boka beskriver endringer og tendenser i musikkbransjen og i samfunnet som er viktige for hvordan musikere kan, vil og får utfolde seg. Bokas fire deler ser på endringer i musikerrollen, profesjonalisering, digitalisering og kulturpolitiske og samfunnsmessige utviklingstrekk som alle påvirker arbeidsforholdene i bransjen, og gir ulike vilkår for ulike typer musikere.

Musikerne, bransjen og samfunnet er skrevet av tolv av landets fremste forskere innen kultursosiologi, musikkpedagogikk, kulturpolitikk og musikkbransjestudier. Boka er redigert av Sigrid Røyseng, Norges musikkhøgskole; Heidi Stavrum, Universitetet i Sørøst-Norge; og John Vinge, Norges musikkhøgskole.