Mat og medisin

Lærebok i generell og klinisk ernæring

Christian A. Drevon, Frode A. Norheim og Rune Blomhoff, (red.), 2025, Innbundet, Bokmål

Ønsker du å vurdere boka for pensum i høyere utdanning? 
Forhåndsbestill gratis vurderingeksemplar her

Forventes i salg 30.06.2025

Omtale

Mat og medisin – en lærebok i generell og klinisk ernæring, gir innsikt i sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse. Smakfull og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel, og et sunt kosthold er en viktig faktor for sykdomsforebygging. Boken forklarer mekanismer for hvordan næringsstoffer utøver sine biologiske effekter, og fremhever matens sentrale plass i moderne medisin. Den 8. utgaven er faglig oppdatert med ny kunnskap, inkludert de nye nordiske ernæringsanbefalingene fra 2023. Den gir en vitenskapelig, men likevel praktisk tilnærming til ernæringsfaget. Boken er primært skrevet for studenter og profesjonsutøvere innen ernæring, medisin, odontologi, samt idrett- og helsefag, men den er også nyttig for andre som ønsker å forstå sammenhengen mellom ernæring og helse.