Mat og medisin – en lærebok i generell og klinisk ernæring, gir innsikt i sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse. Smakfull og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel, og et sunt kosthold er en viktig faktor for sykdomsforebygging. Boken forklarer mekanismer for hvordan næringsstoffer utøver sine biologiske effekter, og fremhever matens sentrale plass i moderne medisin. Den 8. utgaven er faglig oppdatert med ny kunnskap, inkludert de nye nordiske ernæringsanbefalingene fra 2023. Den gir en vitenskapelig, men likevel praktisk tilnærming til ernæringsfaget. Boken er primært skrevet for studenter og profesjonsutøvere innen ernæring, medisin, odontologi, samt idrett- og helsefag, men den er også nyttig for andre som ønsker å forstå sammenhengen mellom ernæring og helse.
Mat og medisin
Lærebok i generell og klinisk ernæring
Ønsker du å vurdere boka for pensum i høyere utdanning?
Forhåndsbestill gratis vurderingeksemplar her
Andre formater
Omtale
Forfatter(e)

Rune Blomhoff
Rune Blomhoff er professor, dr.philos., ved avdeling for ernæringsvitenskap, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo.
Mer om Rune Blomhoff

Frode A. Norheim
Frode A. Norheim er førsteamanuensis, ph.d., ved Avdeling for ernæringsvitenskap, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo.
Mer om Frode A. Norheim

Christian A. Drevon
Christian A. Drevon, er lege og professor emeritus ved Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo. Drevon har særlig arbeidet med mekanismene for hvordan næringsstoffer og fysisk aktivitet fungerer, spesielt relatert til sykdomsgrupper som kreft, hjerte- og karsykdommer, diabetes, benskjørhet, fedme og fosterutvikling. Han har vært medlem av Statens ernæringsråd i 16 år og blant annet ledet et utvalg som utredet sammenhengene mellom vekt og helse. Han har gjennom mange år undervist studenter i medisin, odontologi og ernæring ved Universitetet i Oslo, og hatt en stor utadrettet virksomhet med faste spalter i medier som Aftenposten og VG, i tillegg til utstrakt kurs- og foredragsvirksomhet.
Mer om Christian A. Drevon

Anne-Marie Aas
Mer om Anne-Marie Aas