Grunnboka har beskrivelser av redskap og teknikker du bruker på kjøkkenet og tekster og oppskrifter som gjør elevene kjent med egen og andres kultur. Sansene er viktige i både matlaging og ved kvalitetsvurdering av mat og drikke, og dette temaet har fått et eget kapittel. Ett kapittel er viet matsikkerhet og bærekraftig matproduksjon, og det er også et kapittel hvor elevene lærer å være kritiske til kostholdsinformasjon fra influensere og andre kilder. Hver matgruppe i kostsirkelen har hvert sitt kapittel, med informasjon om råvarer som inngår i matvaregruppen, kostråd tilknyttet matvaregruppen og hvordan vi best tar vare på ulike matvarer og bruker dem i restemat.
Mat og helse 8-10 fra Cappelen Damm Grunnbok
Mat og helse 8-10 fra Cappelen DammAndre formater
Andre utgaver
Omtale
Forfatter(e)
Gunn Helene Arsky
Gunn Helene Arsky (f. 1968) er en ernæringsfysiolog, yogalærer, og kursholder med et hjerte for både gode kaker og gode mysterier. Etter 23 år som ernæringsfysiolog i et stort Oslofirma, og som fagbokforfatter og skribent i diverse ukeblader og tidsskrifter, bestemte hun seg for å følge sitt eget råd om balanse – og flyttet til Halden sammen med mannen sin for å leve et enklere liv. Her, i idylliske omgivelser, oppsto drømmen om å skrive skjønnlitteratur. Gunn Helene har alltid hatt lyst til å gi ut krim, men ikke hvilken som helst krim – kosekrim! Perfekt for alle oss som trenger et pusterom fra verdens kaos, men likevel elsker å løse et godt mysterium. Nå, med sin nyvunne frilansfrihet, har hun endelig tid til å la fantasien løpe fritt – med en god dose te og yoga ved siden av, selvfølgelig!
Mer om Gunn Helene Arsky
Cathrine Borchsenius
Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Cathrine jobber med ernæringsformidling og er gründer av bramat.no og sunnogsprek.no. I tillegg jobber hun som konsulent, og skriver lærebøker og andre bøker om kosthold, vekt og helse.
Mer om Cathrine Borchsenius
Randi Cathrine Fulland
Cathrine Fulland har hovedfag i ernærings-, helse- og miljøfag fra Høgskolen i Akershus i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Hun jobber i dag som faglærer i mat og helse og naturfag ved Smestad skole i Oslo. Cathrine har vært nestleder for Landslaget for mat og helse i skolen og har jobbet for Utdanningsdirektoratet i flere prosjekter, bl.a. med å lede læreplangruppa i mat og helse til fagfornyelsen.
Mer om Randi Cathrine Fulland
Ranveig Hammeren
Ranveig Hammeren er adjunkt. Hun har jobbet i Pedagogisk veiledningstjeneste i Sørum og jobber i dag som faglærer i norsk, KRLE og mat og helse på Bingsfoss ungdomsskole i Sørum kommune. Ranveig er MOT-coach på egen skole og veileder for PPU-studenter ved Universitetet i Oslo.
Mer om Ranveig Hammeren