Kort og godt 2

Kort og godt

Fem lesehefter om kjente, norske personer, nivå A2/B1

Astrid Raen, 2021, Plastpakket, Bokmål
689,–

Omtale

Kort og godt gir god lestrening på nivå A2. Pakken består av fem lettleste bøker som hver forteller om tre kjente, norske personer. Passer for unge og voksne innvandrere som lærer norsk som andrespråk.

Hva var det som fikk Hulda Garborg til å lae den moderne versjonen av bunaden? Hvordan kom Ole Gunnar Solskjær seg til det avgjørende øyeblikket i mesterligafinalen mellom Manchester United og Bayern München i 1999? Ved å lese disse tekstene får deltarne opppleve skjellsettende øyeblikk og avgjørende episoder i kjente, norske personers liv.

Kort og godt 1 og Kort og godt 2 består begge av fem lesehefter. I hvert lesehefte er det tre tekster. Tekstene har mange og gode ordforklaringer, og etter hver tekst er det leseforeståelsesoppgaver og spørsmål til ettertanke og diskusjon.

De fem leseheftene til Kort og godt 2:
POLITIKK: Brundtland, Jensen, Quisling
IDRETT OG UNDERHOLDNING: Solskjær, Henie, Sagen
HISTORIE: Friele, Sturlason, Wergeland
KULTUR: Lien, Ibsen, Prøysen
VITENSKAP OG ARBEIDSLIV: Amundsen, Abel, Garborg

Tekstene passer for deltakere på A2 på vei til B1. Uthevede ord og korte linjer gir god leseflyt og ordforklaringer i margen hjelper leseren til god leseforståelse. Velegnet for lesetrening i kombinasjonsklasser, innføringsklasser og i voksenopplæring.