Jobbstart Elevnettsted

Jobbstart

Introduksjon til norsk arbeidsliv

Ingebjørg Dolve, Janne Grønningen og Jorunn Mo, 2013, Nettsted, Bokmål
For skoler/bedrifter80,– ekskl. mva
100,– inkl. mva

Omtale

Jobbstart er et digitalt læremiddel utviklet for voksne og ungdom med lave norskferdigheter som ønsker kunnskap om norsk arbeidsliv og veier til egen jobb. Innholdet ligger på nivå A1 og A2. Progresjonen er langsom med mye repetisjon. Læreverket kan brukes på både spor 1 og 2. Jobbstart er utviklet med støtte fra VOX.

Læremiddelet inneholder filmer og oppgaver til 6 yrkesdeler: kantine, renhold, barnehage, butikk, pleie og omsorg, lager. Filmene er tatt på autentiske arbeidssteder, og viser vanlige ansatte som utfører arbeidsoppgaver. Filmene er tenkt som en døråpner til yrkene. Yrkesdelene inneholder oppgaver på nivå A1 og A2.

Jobbstart tar også for seg jobbsøking: søknad, cv, intervju. Disse oppgavene ligger på A2- og B1-nivå.

Jobbstart er et selvinstruerende læreverk. Hovedfokuset er å bygge opp deltakernes ordforråd, men det jobbes også litt med grammatikk og setningsstruktur. De fleste av oppgavene er interaktive og selvrettende, med umiddelbar respons. Elevene kan sende skriftlige oppgaver til læreren og få dem kommentert.

Lærerressurs: Lærere har også tilgang til en lærerressurs. Den inneholder en lærerveiledning med forslag til fellesaktiviteter og gir oversikt over innholdet i alle temadelene. Her er det også samlinger med filmene og bildene fra elevressursen.