Ida 8. Dommeren

Ida

Lettlest bok for voksne, nivå A2

Ingrid Alnes Buanes, 2023, Heftet, Bokmål
229,–

Omtale

Serien om Ida er lettleste bøker for voksne og unge som lærer norsk. De har sakte progresjon, og Ida 8 – Dommeren har tekst på to nivåer.

Rosa jobbet som dommer i Rwanda. Problemene fra Rwanda kommer tilbake til Rosa i Bergen. Hvordan kan hun løse problemene?

Ida-bøkene gir god lesetrening for deltakere på spor 1. Bok fire, fem, seks, sju og åtte har tekst på to nivåer: A1 og A2.

Hvilken ende du starter i, avgjør om du får historien på et enkelt nivå, eller om du får en mer utfordrende tekst. Den svake leseren kan starte på den enkle, bildestøttede teksten og deretter lese den utvidede teksten og fortsatt oppleve lesemestring og leseglede. Hver bok forteller en nær historie om familie, vennskap og kjærlighet.

Ida 8 – Dommeren: Amina møter en gammel venninne. Det er Rosa fra Rwanda. Rosa jobbet som dommer i Rwanda. Det er lenge siden nå. Men problemene fra Rwanda kommer tilbake til Rosa i Bergen. Hvordan kan hun løse problemene?

Ingrid Alnes Buanes har siden år 2000 undervist voksne innvandrere med lite skolebakgrunn på Bergen læringssenter. Hun ar skrevet bøkene om Ida, Far ser mor og læreverket Hei! abc – alfabetisering for unge og voksne innvandrere.