Historie og filosofi 2 (LK20)

Historie og filosofi 1 og 2 (LK20)

Lærebok historie og filosofi 2 programfag

Gry Cecilie Lund, Tommy Moum og Bjørn Yngve Tollefsen, 2024, Fleksibind, Nynorsk, Læreplan: Fagfornyelsen
925,–
Forventes i salg 30.12.2024

Omtale

Historie og filosofi 2 til fagfornyelsen utgis til skolestart 2024.

Historie og filosofi stimulerer elevene til undring og refleksjon, og på nettstedet får elevene anledning til å gå i dybden på relevante filosofiske og historiske spørsmål. Lærebøkene åpner med et praktisk verktøy der elevene lærer å analysere tekstutdragene i form av modeller for kildekritikk og lesning av filosofiske tekster. Modellene gir elevene et verktøy for selv å utforske filosofiske og historiske spørsmål. Sentrale metoder og begreper i historiefaget og filosofifaget flettes også sammen med fagstoffet i hvert kapittel.

Oppgavestoffet i Historie og filosofi består i hovedsak av utvidende oppgaver som inviterer til utforsking og refleksjon. Oppgavene tar ofte utgangspunkt i kjerneelementer og tverrfaglige temaer.

De digitale ressursene inneholder læringsstier og oppgaver for videre fordypning, utforsking og aktualisering av faget. Med lisens får lærer støtte til undervisningen som forslag til årsplaner og vurdering. Nettstedet for elever har gratis innhold til hvert kapittel.

Bak den nye utgaven står en solid forfattergruppe: Tommy Moum, Gry Cecilie Lund og Bjørn Yngve Tollefsen. Alle har lang undervisningserfaring i historie, filosofi og idehistorie fra videregående skole og høyere utdanning.

Læreboka finnes også i digtal utgave.