Historie og filosofi 1 Unibok (LK20)

Historie og filosofi 1 og 2 (LK20)

Digital lærebok i historie og filosofi 1 programfag

Tommy Moum, Gry Cecilie Lund og Bjørn Yngve Tollefsen, 2023, Nettsted, Bokmål, Nynorsk, Læreplan: Fagfornyelsen
309,–

Omtale

Historie og filosofi 1 Unibok (LK20) er den digitale utgaven av læreboka i et brukervennlig format. Unibok har gode verktøy som støtter aktiv lesing og elevenes leseforståelse.

Historie og filosofi stimulerer elevene til undring og refleksjon, og på nettstedet får elevene anledning til å gå i dybden på relevante filosofiske og historiske spørsmål. Historie og filosofi 1 introduserer elevene for fortidens mennesker og tenkning og fremmer spørsmål som er relevant i vår egen samtid. Elevene bringes tett på fortiden gjennom et rikt utvalg av kildetekstutdrag underveis i hvert kapittel med spørsmål i tråd med fagets kjerneelementer, tverrfaglige temaer og kompetansemål.Til læreverket følger det egne digitale ressurser med oppgaver og fordypning.

Med Unibok er læreboka alltid tilgjengelig, og elevene kan lese boka på alle digitale flater – også mobil. Unibok er enkel å bruke og har flere gode verktøy gjør at eleven kan jobbe godt med lærestoffet rett i boka. At elevene kan arbeide godt med teksten samtidig som de leser på digitale flater er viktig for elevenes leseforståelse viser internasjonal forskning.

En egen tekst-til-tale-funksjon har høy pedagogisk verdi for lesesvake elever. Søkefunksjonen er god og tilgjengeliggjør fagstoffet for elevene når de skal løse oppgaver. Det er enkelt å notere og markere i teksten og sentrale fagbegreper er markert og har egne oppslag i teksten. Cappelen Damms ordbøker i bokmål og nynorsk er innebygd i Uniboka.